Coaching

Winnie Gebhardt: Coaching praktijk voor Levensvraagstukken

In mijn praktijk kijken we samen naar wat het leven je brengt, en wat jij graag zou willen. Met aandacht voor alles dat leeft in jou. Daarbij schuwen we niet de moeilijke dingen die er op dit moment spelen, of die je hebt meegemaakt in het verleden. We kijken ook open en eerlijk naar je eigen rol in de dynamiek van de patronen waar je soms last van hebt en hoe je die kan ombuigen. Zo zoeken en vinden we jouw eigen verhaal naar de toekomst.

Jouw vragen

Je voelt wellicht dat je dichter bij de essentie van de betekenis van je leven wilt komen. Misschien ben je op een plek aangekomen in jouw levensloop waarbij je verlangt naar meer autonomie en zeggenschap over het vervolg van je pad. In ieder leven komen er bovendien momenten voor dat je keuzes moet maken die je moeilijk vallen. De implicaties van wat je ook kiest kunnen (te) groot lijken, en het kan zijn dat de angst voor die consequenties een verlammend effect heeft. Ik kan je helpen licht te werpen op de afwegingen, op manieren die je niet vastzetten.

Verandering gaat vaak gepaard met pijn, verlies en weemoed. Voelbare emoties, die soms ook gehoord willen worden. Daar is tijd en aandacht voor tijdens de coachingsessies. Maar soms wil je ook zonder woorden iets ervaren, erin duiken, en het dan even laten voor wat het is. Zo kunnen langs verschillende wegen moeilijkere gebeurtenissen en gevoelens deel gaan uitmaken van de persoon die je bent, en met je mee gaan lopen als deel van jouw levensverhaal. Je vertrouwen in wat de toekomst kan brengen zal toenemen.  

Mijn aanpak

Ik geloof in de innerlijke kracht van mensen en in de lichtheid van het bestaan, ook al is die soms lange tijd ondergesneeuwd. Harde confrontatie is niet mijn stijl, maar ik stel wel altijd vragen die ertoe doen, en laat me daarbij niet gemakkelijk afleiden. Het gaat nooit om goede of foute antwoorden, maar wel om de zoektocht naar hoe iets nu precies in elkaar zit voor jou. We raken de lagen van gevoelens, gedachten, gedrag, én existentie aan. Zo kom je met verwondering, soms stapje voor stapje, soms met een grote schok tot nieuw inzicht. Want meestal zijn de dingen niet precies zoals je dacht dat ze waren. Als je ineens merkt dat ze ook andere dimensies kennen, ervaar je een ruimte en vrijheid die je eerder misschien niet voor mogelijk hield.

Mijn achtergrond

Zelf gegroeid door de ervaringen in mijn leven, vind ik het een voorrecht anderen te begeleiden in een traject naar meer zelfkennis. Ik ben opgeleid als klinisch psycholoog (doctoraal in 1990). Tijdens mijn promotieonderzoek ben ik mij gaan specialiseren in gedragsverandering en gezonde leefstijl. Ik heb ook daarna vele jaren gewerkt in het onderzoek en onderwijs op dit gebied, en kreeg voor mijn bijdrage aan het veld een onderscheiding van de European Health Psychology Society. Sinds 2016 werk ik met veel plezier als vrijwilliger in de rouwondersteuning, en sprak in het verleden ook bij uitvaarten via de Humanistische Uitvaartbegeleiding. Daarnaast heb ik me verdiept in de (existentiële) psychologie, filosofie en het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling, en volgde ik onder meer de jaaropleiding stemexpressie bij Marius Engelbrecht. Ik werk sinds het najaar 2022 als vitaliteits- en zingevingscoach voor medewerkers van het LUMC.

Waar we werken

Ik werk vanuit een kleine maar fijne plek in de Leidse Merenwijk. Als je het prettig vindt en het bij je coachingvraag past kunnen we mooie wandelingen maken door de polder en langs de Kagerplassen tijdens de sessies. Ik gebruik graag de principes van wandelcoaching, zeker bij vermoeidheid en (beginnende) burn-out klachten. Maar ook voor andere vraagstukken levert de buitenlucht uit zichzelf een frisse blik op. De trajecten die ik begeleid zijn meestal kortdurend: gemiddeld zo tussen de 4 en 8 sessies over een periode van 2 tot 6 maanden. Indien gewenst, heb ik de mogelijkheid tot coaching in de avonduren. De kosten zijn 135,50 euro per sessie van 75 minuten.

Contact

Nieuwsgierig geworden, en wil je meer informatie of een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek? Stuur me dan een berichtje via praktijkwinniegebhardt@gmail.com. KvK registratienummer: 87876191.